leonbergers

Årets populäraste hundraser

LEONBERGERS

Hunderte von Hundenarten finns, och medan vissa är klassiker som kommer att förbli populära för alltid, ser andra sin popularitet fluktuera beroende på mode och populärkultur. En hunds popularitet kan påverkas av en mängd andra egenskaper, såsom dess skötselkrav och träningsförmåga.

Tänk på hundens storlek, skötselkrav, hälsa, energinivå och temperament när du bestämmer dig för ett husdjur till din familj. Ta hänsyn till dina familjemedlemmars preferenser och krav.

För att avgöra om en av de tio mest populära hundraserna är perfekt för dig och din familj eller inte, ta en titt på rasbeskrivningarna och statistiken nedan.

Boxare

Boxern är känd för sin tillgivenhet och lojalitet mot sina ägare och är sedan länge en favorit bland familjer. Även om rasen har en lång kamphistoria, har den utvecklats till ett snällt, lekfullt husdjur som inte visar några tecken på våld. När den är ordentligt social och tränad är Golden Retriever en fantastisk familjehund. Boxare, å andra sidan, är kända för sin tendens att hoppa och glömma sin storlek, därför är träning ett krav. När det kommer till att vakta nära och kära har boxaren en seriös aspekt av sitt uppträdande.

Vad du behöver veta om denna ras
Mellan 20 och 24 tum i höjd är idealiskt
Den genomsnittliga personen väger mellan 55 och 70 pund.

Kroppstyp: Kraftig; huvud: Fyrkantigt; kort nosparti; underliggande käke; kort nosparti; kort päls: Fawn eller brindle med en svart mask, svart mask med vita markeringar eller vita markeringar; kort kappa:

Terrier från Yorkshire

Små hundentusiaster älskar Yorkshire terrier. Yorkie, kallad “purse dog” för sin tendens att undvika marken och bära en rosett i håret, är en av de mest populära raserna i USA. Detta är dock inte en häftig hund. Yorkies charm kompenserar för dess ringa höjd. Det är svårt att tro, men den här rasen kan vara en bra vakthund som uppmärksammar dig på vad som händer i huset. Slutligen, Yorkie är inte så mycket av en brukshund som det är en hängiven vän.

Vad du behöver veta om denna ras
8 till 9 tum i höjd
Den genomsnittliga personen väger mellan fem och sju pund.

Miniatyrstorlek; vanliga färgkombinationer är svart och guld eller svart med solbränna eller blått med guld; lång, rak och silkeslen päls med en glänsande glans

Rottweiler

När det kommer till lojala och skyddande hundar är rottweilern en av de mest missförstådda. Rottweiler, trots sin storlek, är vänliga och tillgivna mot de människor de bryr sig om. För en väluppfostrad rottweiler är rätt träning och socialisering avgörande. Utan någon form av ram kan dessa kraftfulla hundar vara svåra att kontrollera. Trots sitt rykte som en “farlig ras” är rottweilern en hängiven och kärleksfull hund, vilket kan förklara varför den har vuxit i popularitet.

Vad du behöver veta om denna ras
HÖJD: mellan 22 och 27 tum
MEDELVIKT: 80-130 lbs.
STIL: Den stora och kraftfulla kroppen är täckt av en grov kort men glänsande svart päls med väl distinkta rika bruna ansiktsmärken som är tydligt karakteriserade

Pudel

Bland de anmärkningsvärda hundraserna var pudeln en favorit för den brittiska adeln i många år. Pudlar är också välkända för sina förmågor som utställningshundar. Många människor är inte medvetna om rasens höga intelligens på grund av dess “frou-frou” utseende och snygga frisyr. Pudlar finns i tre storlekar: leksak, miniatyr och standard, vilket kan vara en del av deras överklagande. De mindre sorterna är kända för sin livslängd, till stor glädje för sina anhängare.

Vad du behöver veta om denna ras
Vikten varierar från 45-70 pund för vuxna, 15-18 pund för miniatyrer och 5-9 pund för leksaker, beroende på längd och vikt.
INTERAKTIVA FAKTORER: En mängd enkla nyanser, inklusive vit, svart, grå, brun och aprikos kan hittas i enskiktsrockarna.

Cane Corso

Den franska bulldoggens popularitet har skjutit i höjden de senaste åren. När man ser rasen är det knappast oväntat. Hundar som ser ut som valpar även när de är vuxna är älskade av sina ägare. Många människor tycker att deras enorma öron och bedårande rynkor är tilltalande. För människor som älskar små hundar som inte är alltför ömtåliga, är deras kompakta storlek och robusthet utmärkta egenskaper.

Vad du behöver veta om denna ras
Mellan 11 och 13 tum i höjd.
Vikt: 19 till 28 lbs.
Med ett brett huvud och kort nos och fladdermusliknande öron är denna ras en robust, kompakt hund.

Beagle

Beagles är kända för sin kärlek till barn och familjeliv, och denna aktiva hund är inget undantag. Även med sin varumärkesvik kan beaglen ha en häftig konversation med sina hundar. Trots sin ringa storlek kan hunden hålla jämna steg med resten av flocken. Beaglen däremot har en busig strimma, men den är älskvärd. Som en bonus kan näsans otroliga förmåga att upptäcka bomber och droger på flygplatser och andra säkerhetsplatser tas i bruk.

Bulldogg

Bulldoggen, som håller på att bli inalltmer populär, härstammar från boxaren. Precis som med boxaren har tiden förvandlat denna en gång så aggressiva hund till ett kärleksfullt husdjur. Förutom sin tjocka kroppsbyggnad och “tuffa man”-uppförande är bulldoggen välkänd för sin robusthet. Varför använder idrottslag ofta bulldoggar i sina laglogotyper? Med tiden kommer du att lära dig att bulldoggen är en mycket tillgiven ras.

Vad du behöver veta om denna ras
14 till 15 tum i höjd
MÖJLIG VIKT: 40-50 lbs.

BESKRIVNING: En medelstor hund med bred bröstkorg och breda axlar och en fin strukturerad päls i rött, vitt eller fawn eller träda (en ljusbrun). Huvudet med kort nos är enormt och fyrkantigt.

Detta är en Golden Retriever-valp

Familjeorienterad och hängiven, golden retriever har ett stort hjärta. De är vanligtvis anställda som service- eller hjälphundar på grund av att de vill behaga. Som terapihund är golden retriever ett utmärkt val. När det gäller att bli vän med barn känns den här rasen som att den har gjort allt förut, vilket gör den till ett utmärkt val för familjer. I decennier har Golden Retriever varit en mycket populär ras.

Vad du behöver veta om denna ras

21 till 24 tum i höjd
HÖJD: 55 till 75 lbs.
Medelstor hund med en snygg guldpäls och vidsträckta ögon som är sällskapliga och smarta. Den har korta öron.

Fårhund från Tyskland

Genom historien har schäfern varit en av de mest populära hundraserna. Som polishund, sök-och-räddningshjälte och skyddande djur är denna hängivna, hårt arbetande hund utan tvekan mest känd. Det finns dock en mer lekfull sida av den hårt arbetande och hängivna rasen labrador retriever. Som ett resultat har rasen förblivit populär som sällskapsdjur i årtionden. En sak är säker: Ditt hem och din familj kommer att skyddas av det. Men låt dig inte luras av dess robusta faner. Den här rasen är bedårande och energisk och ägnar sig åt dem den bryr sig mest om.

Vad du behöver veta om denna ras

Från 22 till 26 tum i höjd.
Vikten varierar från 60 till 100 lbs.
Den har en stor atletisk ram, en tjock underull och en tätt packad, vågig eller rak ytterpäls med antingen brun eller röd och svart färg. FYSISKA EGENSKAPER :

Det är en labrador retriever

I decennier har labrador retriever varit den mest populära hunden i USA, och av goda skäl. “Familjehund” står skrivet över hela denna aktiva, nöjeslystna retriever. Nästan alla blir kära i Labrador Retriever. Som en lojal, intelligent och atletisk hund har labbet prisats i över två århundraden. Som tjänste- eller jakthund ses rasen ofta, men den är fortfarande ett populärt val för människor som söker en allsidig följeslagare.

Vad du behöver veta om denna ras
21 till 24 tum i höjd
HÖJD: 55 till 80 lbs.
LAGSTIFTIG BYGGNAD; silkeslen vattenbeständiga rockar; utterliknande svans; ett rent huvud med bred kranium; kraftfulla käkar och vänliga ögon. FYSISKA DETALJER

BLI EN LEONBERGERKEEPER

Gå med i laget

Det största nöjet med en hund är att du kan göra dig narr med honom och inte bara kommer han inte att skälla på dig, utan han kommer att göra sig själv också narr.