leonbergers

En guide till att klippa hundens klor

LEONBERGERS

En guide till att klippa hundens klor

Förberedelse

För att klippa hundens klor, gör dig själv och hunden redo! Se till att samla alla nödvändiga verktyg. Foder, tång, skalpell eller klo-klippare. Desensibilisera hunden på ett positivt sätt. Håll hundens klor trimmade, det är viktigt för hennes hälsa. Dags att förbereda dig innan du börjar klippa!

Se till att du har rätt verktyg

För att skära klor korrekt måste du använda rätt verktyg. Om det inte är till exempel, kan du skada din hund. Det finns olika verktyg som är utformade för olika storlekar och raser av hundar, så det är viktigt att du väljer rätt verktyg när du ska ta hand om din vovve.

De vanligaste typerna av verktyg för att sköta klor hos hundar inkluderar:

 • Klor trimmer: Vanligen innehåller dessa två spetsiga blad för pre-stoning och en slits för grundläggande snittning.
 • Karderare: De har sina användningsområden, men är ofta bäst lämpade för lite mindre passform på stora hundkar eller med stor tjocklek på korta, bulkiga naglar.
 • Filer/strimmer: Filer och strimmare av designade material gör det möjligt att justera nageln form efter trimningen. Du kan använda dem på alla typer av hundar, men de ger bäst resultat om de används ihop med en trimmer som sticker utlösningen från nageln innan bearbetningen börjar.

Försäkra dig om att hunden är bekväm

Att klippa hundens klor är en process som kräver tid och omsorg. Försäkra dig om att hunden är bekväm i sin miljö innan du börjar. Syftet med att trimma hundens klor är att förhindra skador som kan uppstå när de långa klorna bryter sig eller sätter press på leder, muskler eller ligament. Detta sker oftast när det finns betydande lager av prydnad åtföljd av brist på daglig livsactivity.

Låt gärna hunden luta sig tillbaka nedanför din fot eller ben; detta gör den mindre rastlös och mer benägen att samarbeta. Beakta dessa saker, så du inte orsakar extra obehag för din vovve:

 • Håll alltid blanken med en mjuk hand och undvik hastverk.
 • Använd alltid rent verktyg i god stans för att minska risken för infektion.
 • Belysningen spelar också en viktig roll; se till att du har varje klo i direkt belysning när du trimmar dem. Dessa tre punkter hjälper dig att skapa ett sickere miljö som minskar riskerna dramatiskt.

Se till att planera trimmningarna bort från matdags, turer utomhus, lekar eller andra aktiviteter; gott om tid motsvarar biffare trimningar!

Försök att ha någon som hjälper till om det behövs

För att skära klor hos din hund krävs det att du har ett par viktiga försiktighetsåtgärder för att minimera risken för skador. Före varje skäring är det viktigt att du är säker på vilka delar du ska ha och vilka som du inte borde. Innan du börjar, försök alltid se till att ha en person eller ett djur i närheten som kan hjälpa dig om det behövs.

På grund av att klorna innehåller blodkärl ligger den största risken när man ska klippa klor i infektioner, blodtrycksfall och hudskador på ditt husdjur. För att underlätta denna process kan det vara hjälpsamt för både dig själv och hunden om de andra personer som är med har valpar, vuxna eller åldrande erfarenheter av vilepersoner, sjukvårdspersonal och djurpar omsorgare finns i rummet. Om din husdjurshandler har utbildning spara tid genom att ta den timmen och bara fråga veterinärens råd innan du börjar.

Klippning

Klippa hundens klor är en viktig del av hundvården. När de blir för långa kan det vara smärtsamt. Klorna kan växa in i stigbygeln. Att klippa dem regelbundet hjälper svalka hunden. Följ stegen nedan för att göra jobbet:

Välj rätt längd på klorna

När man klippar klor på hunden är det viktigt att hålla sig till en bestämd längd, för korta eller för långa klor kan orsaka ojämn belastning på hundens tassben och leder. Hur mycket du ska ta bort beror på hundens ras, aktivitetsnivå, utfodring, miljö och struktur. En allmän regele om att bibehålla befintliga nivåer bör följas så ofta som möjligt.

Korrekt klorlängd bör variera från 1/4 till 3/4 tum (6-19 mm) beroende av storlek på tassen. Om det är en stor hund med en relativt liten tass är den nedre gränsen 1/2 – 5/8 tum (13-16 mm). För smala eller tunna klor saktar du bara ner nedtagningstakten och letar efter sprickorna i nageln där man skiljer ut ett lagom lagom lager.

Se till att använda godkända vridverktyg för att sitta bekvämt i handen och ha en slits nationell styvskaft som inte fastnar eller ljuder runt som om saker gick igenom den. Naturligtvis finns det andra verktyg som gitter, clippers eller trimmer som kan användas; samma principer görs genom hela proceduren genom att hela tiden tryckta ner det uttagna materialet mellan fingarremsorna medan lagom hastighet upplevs för att hitta rymden mellan benet och nageln men samma tid ta bort minimal mängd av den vitaktiga delen av nageln.

Funktionerna principoklippare och internationella standarderna motsvarar ytre radien av C Sharp Letter Clipper (principhelhetsradien). Tryck på ytan av fogrande organismer med skarpare insatser leadar till mindi smidighet som goeder materiel humant verkar finnas inuti off C Vsharp Lacklarhetsradiasiga prasprenumerationarna subsidias. Kontrolter helasaannummaniet matnerial superatten balanshastigh ishumant touch notter selfiest jaariest enligt Prouan Oarn dovia par shather.

Klipp klorna försiktigt

Att hålla din hunds klor skurna kan hjälpa till att förbättra deras gång och återhämtning efter att ha sprungit omkring. Den exakta processen med att trimma klor på denta sätt skiljer sig mellan olika typer av raser, men genom att följa några grundläggande steg kan du garantera att du tar hand om dina husdjurskloner på ett bra sätt.

De allra flesta schabrakkare rekommenderar bara grov slipning jämfört med en hel klippning. Att bara traga utslagna nagelplattor är säkerare än att klippa massiva delar av nageln, som kan leda till smärta eller irritation. Allmänt brukar det vara en god idé att börja ljusbrun och arbeta vidare mot svart. Genom att försiktigt ta bort bitar från personens ytskikt på detta sätt, minskar du risken för skador och blödningar.

Allmänna tips som alltid bör följas inkluderar:

 • Använd inte trimmers och granskas;
 • Bevara instrumenten regelbundet;
 • Kontrollera lagerna samma dag som du klipper;
 • Tagga dina verktyg innan skydd mot infektioner;
 • Arbeta alltid från topp till tå;
 • Utförsnurra tipparna i minst 1/8 tum;

Det finns andra rekommendationer specifikt för olika typer av raser, men genom goda principer i dessa steg kommer din hund garanterat aldrig gilla proceduren men uppskatta resultatet!

Ta bort de förlängda delarna av klorna

När du ska ta hand om din hunds klor är det viktigt att behålla delar av klorna, eftersom de är en naturlig del av hundens anatomi och sockrafter. För att göra detta måste du bara ta bort de förlängda delarna av klorna. Några metoder som används för detta inkluderar användning av en trimmer, en slipp och/eller bandmaskin.

Genom att trimma med en trimmer minskar du inte risken för att skada din hund vid långa kloavsnitt – men om du aldrig har gjort det tidigare är det lämpligt att se till din veterinär först. Med tanke på den stora variationen i storlek och typ av hund finns det olika sorters trimmers för olika storlekar. Nattfjädrarna på en trimmer fungerar bra eftersom de ger mycket precisa snitt som inte går igenom benvävnaden i botten på kloavsnittet. Se alltid till att ta bort mindre än mer för att undvika smärtan eller skador på din hund.

Att trimma med en slippe misslyckas också ofta eftersom de kan vara kniviga och kan begravas under ytan av den runda formen i valpens tassar. Om du bestämmer dig för att göra slutet med en slipare, se till att använda extrem försiktighet! Om du tar bort för mycket per sjuttiotal, slutresultatet riskerar inte bara smitning utan ibland blödning med det otillgängliga smalaste spetsen på slippen.

Bandmaskinsslipning kan vara bekvämt, men ibland sticker kniven ut ur metallramen – vilket leder till farliga situationer innehavare-djur. Se alltid till veterinären innan du börjar trimma eller slipning som dessa procedurella felrisker kan leda till alvorliga problem!

Efterbehandling

Klippa hundens klor är viktigt. Du bör välja en strategi och följa den. Efterbehandling är också viktigt. Låt oss titta på olika tekniker som gäller efter klippning.

Använd en skrapa för att ta bort små bitar

Efterbehandling av hundens klor är viktig för att få ett jämnt resultat efter trimning. För att ta bort små bitar som kan ha kvarstått efter en grovklippning eller för att polera klorna till en lugn, jämn yta, rekommenderas användning av en skrapa. En skrapa som används försiktigt och mjukt kan vara mycket användbar, särskilt om den har olika blad som passar de olika storlekarna på det du har gjort av trimningen.

Noggrannhet är våldsam när det gäller att ta bort små bitar – det hela slutar med fint resultat som alla kommer att beundra. Se till att du har all rätt utrustning hemma innan du drar igång ditt arbete.

Använd en fil för att jämna till klorna

När du har trimmat din hunds klor är det mycket viktigt att se till att du filar ner några taggar som kan ha uppstått från processen. Detta är inte bara för att förhindra skador, men kan också bromsa klornas växt då de inte tränger genom tassens yta trots att de fortfarande bildar tång.

En vanligt använd fil är en zwilling-fil. Detta är ett verktyg som kommer i olika storlekar och passar särskilt bra för hundar och andra husdjur med tjockare, oljigare klor. Den består av en handsko med två typer av sandpapper på den – grovt papper (upp till 150 grit) och finare, ganska luddig fil (100 grit). Du kan använda coarser partikelstorleken först innan du skiktar över till den finare storleken för att jämna ut vecken i klorna. Var noga med att starta vid roten av klon innan du sakta arbetar dig upp mot topparna.

Vissa professionella groomers använder elfilarna som görs speciellt till djur pittning men det rekommenderas vanligtvis inte nybörjare. Om du absolut måste använda dem, glöm inte bort att testa dem innan du använder dem på din hund – visuell inspektion och rörande test! Du vill verkligen undvika att bränna eller skada din hunds klor, så skyddande aktiviteter måste alltid vara prioritet nummer ett!

Använd en klippare för att ta bort ytterligare små bitar

För att ta bort ytterligare små bitar, använd en klippare. För den bästa efterbehandlingen av klorna till din hund är det viktigt att du har rätt verktyg. Klipper du för nära, kan du skada nageln. Om du inte har den riktiga klipparen, eller inte klipper tillräckligt, kan dina hunds klor växa för långa eller ormformade.

En skalpellkulspets är perfekt för snabba och exakta ytor som inga andra instrument kan uppnå. Denna specialdesignad instrument skalas in mellan 6-12 mm och är mycket effektiv vid slipning av de avslagna delarna av de tjockare klorna. Det finns stor risk för att skada huden så var mycket noggrann när du använder denna typ av verktyg.

Ett annat effektivt verktyg är en speciallack appliceringsverktyg som används för mjukare klorextremiteter billiga nog att handla destillerat lak massor om det finns rester på applikationsverktyget. Specifika hudklipparna mjukar upp och slakar upp utvidgningen runtom den insnittna fliken på hundens tass så att cuticlen sluter sig fint inom 24 timmar.

Förebyggande åtgärder

Klippa hundens klor är ett viktigt steg i grooming-rutinen. Det kan förhindra skador och sjukdomar samt stärka hundens tassar. Det kan dock ge ångest för både hund och ägare. Rätt verktyg och att veta hur man klipper på rätt sätt är A och O.

Här är en guide som hjälper dig att förebygga detta:

Klipp klorna regelbundet

Klippning av hundklösar är viktig för framgångsrik hälsa för de allra flesta raser. Om du ofta klipper klor regelbundet kan det stoppa drastiska skador. Håravskjutning (splittrande eller sönderfallande naglar) orsakas vanligen av orutiner i nail-care. Pedikyr innebär klippning, polering och ibland behandling med omsorgskrämer.

Klippning av hundklösa bör betraktas som en del av groomingen, som oftast utförs var sjätte till var åttonde vecka. De kan växa snabbare på lite äldre hundar eller bredare raser där tassarnas storlek och vikt förhindrar nagelns naturliga slitage på marken. För många kommer dessa intervaller att lednings om du ser att det behövs fler besök hos din veterinär eller groomer.

Var uppmärksam när du arbetar med din hund; inte alltför mycket innan hon har blivit bekväm med tervinningen eller maskinen som används till trimweighting beteendet. Se till att ha personens assistans under proceduren – ett stycke av spetslint för att mata fingertopparna kan ge hjälp till sin hand-kaniner att bli mottagligare för ingripanden. Din personal grooming leverantör skickar också tips och instruktioner om hur man går om nail-care; fråga om det samma ultimata mangcalaisteri företag notserade med samma ultimatermeringen!

I de flesta fall borde en veterinärs besök endast varnas om du fortfarande ädar osibka anledningar tillhooora en annan personals dagbok, davatteregle bearbetningspersonal notserad samma persons dagboksfunktion!

Se till att hunden får regelbunden motion

Rörlighet och motion är avgörande för att upprätthålla din hunds allmänna hälsa och välbefinnande. Fysisk träning förbättrar din hunds övergripande muskelkondition, kan minska vanliga problem med leder, muskler och senor samt bidra till korrekt benutveckling. Regelbunden motion har också andra fördelar såsom att främja ett ordentligt matsmältningssystem, stödja en sund viktbalans och minska risken för trivselfrågor som att bajsa i huset.

Motion är ibland inte nog – det är viktigt att se till att den regelbundna träningen består av olika typer av aktiviteter som ger markträning, famnhållningstekniker, styrketräning eller balansenstraining. Om du inte driver ett helhetsprogram för din hund, kan du minska risken för skador som drabbar ben eller leder eftersom du bygger upp den kondition som behövs för att undvika dessa skador.

Olika typer av aktiviteter kan även underhålla en mental stimulering som hjälper till att lindra stress samt ge den mentala uppmuntring som alla kreatur behöver. Mental stimulering hjälper till att bibehålla den ibland svaga balansen mellan smidighet och svaghet i rykte och manér vilket gynnar mental wellness avsevärt.

Att välja en mix av motion syftar till att ge din hund sin dagliga dos av vitalitet samtidigt som de behöver rör sig fritt utan begränsningar eller tekniker eller förmädlade turer dem motskrider deras slaget instinkter. Ta ditt kalles mognadsnivå i beaktan när du planerar in olika aktiviteter – en juvel i denna sammanhang är dubbelortroppsflackande tekniker sasom jogging tillsammans med din egen motionsform (från spazokst tillsimmas orientiring). Du vill gärna handla detta för steck rutiner för att alskona en sunn ifrag for languanqa motiveringener!

Se till att hunden har bra foder och vatten

För att säkerställa att hunden har ett hälsosamt och välmående liv är det viktigt att de får proper näring och vatten. Foder som är lämplig för ens särskilda kroppstyp, ålder och aktivitetsnivå är grunden för en bra diet. Det kan man se om man läser informationen på fodersidan. Riklig tillgång till rent vatten måste alltid erbjudas. Ditt husdjur måste inte bara få tillräcklig mängd mat utan även ha ett bra kostschema med jämna mellanrum.

Vanliga frågor

Fråga 1: Hur ofta behöver jag klippa min hunds klor?
Svar: Det beror på hundens aktivitetsnivå och vilken typ av underlag den rör sig på. En allmän regel är att klippa klorna var sjätte till åttonde vecka.

Fråga 2: Hur klipper jag min hunds klor utan att skada den?
Svar: Börja med att klippa lite åt gången och var noga med att undvika det känsliga området där nerver och blodkärl finns. Om hunden är ovan vid klippning, träna med en fil eller slipsten för att vänja den vid processen.

Fråga 3: Vilka verktyg behöver jag för att klippa min hunds klor?
Svar: Ett klotång eller en klippare för hundar är nödvändigt för att klippa klor. Du kan också behöva en fil eller slipsten för att jämna till kanterna efter klippningen.

Fråga 4: Vad gör jag om jag råkar klippa för långt och klipper i kärl eller nerv?
Svar: Om du råkar klippa för långt och blodkärlet i nageln blöder, applicera direkt tryck mot nageln med en ren trasa eller gasbinda. Om blödningen inte stoppar, kontakta veterinär omedelbart.

Fråga 5: Vad händer om jag inte klipper min hunds klor?
Svar: Om klor växer för långt kan det orsaka obehag för hunden och till och med leda till smärta. Långa klor kan också hindra hundarna från att gå normalt.

Fråga 6: Hur vet jag om min hunds klor behöver klippas?
Svar: Långa klor kan höra tydligt när hunden går på hårt underlag. Om hunden tassar på golvet när den går, är det också ett tecken på att klorna kan vara för långa.

BLI EN LEONBERGERKEEPER

Gå med i laget

Det största nöjet med en hund är att du kan göra dig narr med honom och inte bara kommer han inte att skälla på dig, utan han kommer att göra sig själv också narr.