leonbergers

Det finns nio faktorer som bidrar till Leonbergers outplånliga natur.

LEONBERGERS

En uppfödare av exotiska djur i mitten av 1800-talet skapade Leonberger genom att korsa Saint Bernard med Newfoundland och de stora Pyrenéerna, tillsammans med andra raser. Vissa tror att målet var att skapa en hund som liknade lejonet som finns på sigillen i Leonbergs kommun, som ligger i det som nu är södra Tyskland. Trots att de fötts upp för att vara brukshundar för alla ändamål, som kan utföra uppgifter från vattenräddning till carting, gjorde deras kungliga utseende och milda uppträdande dem till ett populärt val för följeslagare bland Europas rika och kungliga familjer. De första Leonbergarna anlände till USA i slutet av 1970-talet och 2010 antogs de i AKC Working Group.

Det är vanligt att folk uppger att första gången de mötte en Leonberger var en hisnande upplevelse och att de kommer att minnas det ögonblicket resten av livet. Följande är de nio anledningarna till varför de alltid kommer att komma ihåg.

Visa tjuvarna

Även om de inte tar hem det stora priset, hittar Leonbergers alltid ett sätt att stjäla showen och vara i centrum för uppmärksamheten. Kommer du fortfarande ihåg Dario från Westminster Kennel Club Dog Show som ägde rum i New York City 2016? Alla som kom i kontakt med den tvåårige Leonberger kallade honom “Snack-Attack Leo” på grund av hans underhållande försök att stjäla mat ur ägarens ficka, och han vann snabbt tillgivenhet hos alla som gjorde det. Domaren kunde verkligen inte utvärdera hans rörelse medan hunden försökte sticka näsan i en ficka, men publiken och media fattade snabbt tycke för honom, och han blev en stjärna över natten som ett resultat av hans upptåg.

Ren majestät

Det finns många hundraser som är enorma och har vackert hår, men det är något unikt med Leonbergern när det gäller hur alla dessa egenskaper går ihop. Den här varelsens stora och muskulösa lemmar, rikliga päls, mörka mask och vänliga uttryck ger honom sken av att ha kommit ur en saga. Han har också ett snällt uttryck. Bara en syn av det kan få dig att känna att du tittar på en snötäckt topp, en gammal redwood eller det största vattenfallet i världen. Det kan göra dig svag i knäna.

Nåd som är fantastisk

Även om de kan väga upp till minst 150 pund, rör sig Leonbergers med grace och snabbhet trots sin storlek. Enligt rasstandarden ska steget vara “kraftfullt, lätt, fritt och elastiskt, med god räckvidd och stark drivkraft som ger intrycket att kraften är enkel.” Ben och muskler måste vara i rätt balans och inriktning för att en sådan flytande rörelse ska vara möjlig. På grund av deras kroppars egenskaper kan de delta i en mängd olika sysselsättningar, från freestyledans à la Fred Astaire till att flyga genom luften medan de tävlar i agilitytävlingar (doggie-dans).

Champions of the Cuddle

Leonbergers avgudar människor så mycket att de inte kan låta bli att krypa upp i ditt knä, luta sig tungt på dina ben (av denna anledning är de ofta kända för att som “Lean on Bergers”) och i allmänhet bara komma över dig. Dessa passionerade uppvisningar av tillgivenhet är vackra, och du kommer inte att kunna glömma en enda sekund av dem.

Havets mästare

Leonbergerns simhudsfötter bidrar till rasens överlägsna simförmåga i vattnet. De har nått stora framgångar inom vattenräddningsområdet, och på senare tid har de etablerat sig ett namn inom sporten dockdykning. Vem skulle någonsin kunna glömma synen av en hund som väger mer än 100 pund och täckt av hår som antingen var färgen på ett lejons mane eller rött, hoppa från en helikopter eller från en brygga?

Allt du vill, vart du än vill

Förmågan att lära sig nya saker snabbt och med entusiasm gör det väldigt roligt att träna en Leonberger. Träning och socialisering är mycket viktigt för alla hundar, men speciellt för större. Vad sägs om att du balanserar ett glas champagne på min näsa? INGA PROBLEM! De kan resa till vilken plats som helst, precis som dessa hundar som är på väg att gå in i tunnelbanan i Boston som en del av Canine Good Citizen Urban-testet.

En av de största hårbollarna i hela världen

Frågan “BJÄLLER DE?” är en vanlig fråga av ägare till Leonbergers. Det gör de verkligen. I den mån det har gett upphov till stugindustrier (hundhårströjor och afghanska filtar), samt bildtävlingar om vem som kan generera den största hårbollen, har Leonbergerborstning blivit ganska populär. Precis när du tror att du har övertaget, presenterar någon bevis på en motattack som är ännu mer förödande. Men oroa dig inte, vi har några råd till dig om hur du ska hantera avfallet.

De med några av de största hjärtan och den starkaste kärleken

En Leonbergers temperament är känt för att vara jämnt, vänligt och snällt. Därför attdetta är de idealiskt lämpade för karriärer som terapihundar såväl som för roller som familjens husdjur. Om du har turen att bli älskad av en hund, oavsett om han är din egen eller tillhör någon annan, kommer upplevelsen att vara jämförbar med att vara insvept i en mysig filt och få dig att känna dig som om du är tryggast och lyckligast plats du någonsin har varit.

BLI EN LEONBERGERKEEPER

Gå med i laget

Det största nöjet med en hund är att du kan göra dig narr med honom och inte bara kommer han inte att skälla på dig, utan han kommer att göra sig själv också narr.